De omgeving

Het natuur- en geopark Vulkaaneifel is in de afgelopen 400 miljoen jaar ontstaan door vulkanische krachten, die ook nu nog steeds actief zijn. Vele kleine en grotere vulkanen, maaren, lavastromen en mineraal- en koolzuurhoudende bronnen zijn er te bezoeken en ontdekken.


Eichholzmaar

Wandelen

In de directe omgeving van het pension zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Vanaf het ‘Platz für Alle’, schuin tegenover het pension, vertrekken vijf gemarkeerde routes.


In de directe omgeving is ook de GEO-Rundweg Steffeln (10 km), die langs het Eicholzmaar loopt. Daarnaast zijn er in de wijdere omgeving nog veel meer wandelmogelijkheden. Meer informatie verkrijgbaar bij ons of bij de toeristenbureaus in Gerolstein of Hillesheim.

Fietsen

Rustige wegen, heuvels en af en toe een flinke stijging is wat de Vulkaneifel de fietser biedt. Ook mountainbikers komen aan hun trekken.
Meer informatie over routes is te vinden op www.eifel.info of bij de toeristenbureaus in Gerolstein of Hillesheim.

De fiets kan bij een overnachting in de garage staan.

Motor en auto

Het pension ligt, zoals gezegd, aan de ‘Duitse Vulkaanstraat’ (Deutschen Vulkanstraße). 280 kilometer route door het vulkaanlandschap langs vele hoogtepunten, zoals onder andere maaren, slakkenkegels, lavastromen en diverse bronnen.

Meerdere routes zijn te vinden op www.eifel.info.

De motor kan bij een overnachting in de garage staan.

Andere activiteiten

In de directe omgeving van Duppach zijn de volgende plekken een bezoek waard:

Maar ook in de wijdere omgeving is er veel te doen. Een bezoek aan de stadjes Gerolstein, Hillesheim, Daun en Prüm en hun omgeving is zeker de moeite waard. Meer informatie is te verkrijgen bij de toeristenbureaus.